Swedish, Norwegian and Danish Cyrillic alphabet

Vissa människor har skapat kyrilliska ortografier för svenska som jag inte håller eftersom vissa bokstäver används för att representera ljud som inte är lämpliga. Så jag har skapat en annan, vilket jag tror att det är bättre representerar svenska ljud. Jag tänker inte använda kyrilliska alfabetet för att skriva svenska, men om detta språk måste vara skriven på kyrilliska, jag har denna föreslagna en, åtminstone, att skriva det på rätt sätt. Om ni har något att säga, tveka inte att kommentera.

Noen mennesker har skapt kyrilliske orthografier for norsk som jeg ikke er enig fordi noen bokstaver brukes til å representere lyder som ikke er egnet. Så jeg har laget en annen, som jeg tror det er bedre representere norske lyder. Jeg har ikke tenkt å bruke kyrilliske alfabetet til å skrive norsk, men hvis dette språket må være skrevet på kyrillisk, jeg har dette foreslått en, i det minste, å skrive det riktig. Hvis dere har noe å si, ikke nøl med å kommentere.

Nogle mennesker har skabt kyrilliske ortografier for dansk, at jeg ikke er enig, fordi nogle bogstaver bruges til at repræsentere lyde, der ikke er egnede. Så jeg har oprettet en anden, som jeg tror det er bedre repræsentere danske lyde. Jeg agter ikke at bruge kyrilliske alfabet til at skrive dansk, men hvis dette sprog skal være skrevet i kyrillisk, jeg har denne foreslåede én, i det mindste, at skrive det korrekt. Hvis I har noget at sige, så tøv ikke med at kommentere.

Ден свенске кѵриллиске алфабет
Den svenske kyrilliske alfabet/The Swedish Cyrillic alphabet
Ден норске кѵриллиске алфабетет
Den norske kyrilliske alfabetet/The Norwegian Cyrillic alphabet
Ден данске кѵриллиске алфабетет
Den danske kyrilliske alfabet/The Danish Cyrillic alphabet

А а - a
Ӕ ӕ/Ӓ ӓ - æ/ä
А̊ а̊ - å
Б б - b
В в - v, w
Г г - g
Д д - d
Е е - e
И и - i
Й й - j
К к - k, c¹, q
(Кв кв) - kv, qv
Л л - l
М м - m
Н н - n
Ѯ ѯ - x
О о - o
Ө ө/Ӧ ӧ - ø/ö
П п - p
Р р - r
С с - s, z, c¹
Т т - t
У у - u
Ѵ ѵ - y
Ф ф - f
Х х - h

¹C transkriberas som к när det uttalas [k] och ц när uttalas [s].
¹C er transkribert som к når det uttales [k] og ц når uttales [s].
¹C transskriberes som к når det udtales [k] og ц når udtales [s].

Exempeltext (I artikel 1 i FN: s deklaration om de mänskliga rättigheterna):
Алла мӓннискор ӓр фӧдда фриа ок лика и вӓрде ок рӓттигхетер. Де ӓр утрустаде мед фӧрнуфт ок самвете ок бӧр хандла гентемот варандра и ен анда ав бродерскап.

Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De är utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av broderskap.

Eksempeltekst (Artikkel 1 i Menneskerettighetserklæringen):

Алле меннескер ер фөдт фрие ог мед самме меннескеверд ог меннескереттигхетер. Де ер утстѵрт мед форнуфт ог самвиттигхет ог бөр хандле мот хверандре и брорскапетс åнд.

Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter. De er utstyrt med fornuft og samvittighet og bør handle mot hverandre i brorskapets ånd.

Prøve tekst (Artikel 1 i verdenserklæringen om menneskerettigheder):
Алле меннескер ер фөдт фрие ог лиге и вӕрдигхед ог реттигхедер. Де ер удстѵрет мед форнуфт ог самвиттигхед, ог де бөр хандле мод хверандре и ен бродерскабетс åнд.

Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder. De er udstyret med fornuft og samvittighed, og de bør handle mod hverandre i en broderskabets ånd.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Why Doug deSilva pleaded guilty to the attempted murder of Brenda "Kaye" Robinson?

Why drew planten killed Rebecca Huismann?

Alfabeto cirillico italiano